Artikelenreeks in Medical Teacher

In de bestuursmededelingen van TMO 3 heeft u kunnen lezen over de samenwerking van de NVMO met het tijdschrift Medical Teacher van de AMEE.

Naast de reeds gepubliceerde artikelen zijn de volgende publicaties in voorbereiding:

  • Van de werkgroep E-learning:

    W. Hols et al.: “twelve tips for computer based assessment”, te verschijnen in september 2008, voorzien van een commentary door L.W.T. Schuwirth.

  • Van de werkgroep Portfolio:

    H. Dekker et al.: “Conditions for the implementation of portfolios” (voorlopige titel), te verschijnen in maart 2009, voorzien van een commentary door R.O.B. Gans.

  • Van de werkgroep Docentprofessionalisering:

    W.M. Molenaar et al.: “A model for teaching competencies across the medical education continuum” (voorlopige titel), te verschijnen in september 2009. Een auteur voor het bijbehorende commentary zal nog worden gezocht.

Nieuwe werkgroep Wetenschappelijke Vorming

Het NVMO-bestuur heeft besloten een nieuwe werkgroep Wetenschappelijke Vorming in te stellen. In deze werkgroep hebben vertegenwoordigers van de acht Nederlandse medische faculteiten zitting. Doelstelling is door concentratie van de landelijke expertise uitwisseling te bevorderen van kennis en ervaring op het gebied van onderwijs, gericht op de wetenschappelijke vorming in het medische opleidingscontinuüm en de additionele trajecten (Honours-trajecten, MD/PhD-trajecten, Researchmasters en Arts-Klinisch Onderzoeker- trajecten). De coördinatie van de activiteiten van de werkgroep ligt in handen van prof. dr. Gerda Croiset (UMCU), dr. Ton de Goeij (MUMC) en dr. ing. Michiel H.W. Hooiveld (UMCG).