Samenwerking NVMO en AMEE

Met twee publicaties in Medical Teacher is de samenwerking van de NVMO met de AMEE van start gegaan. De afspraak is dat tweemaal per jaar een bijdrage wordt geleverd door inmiddels elf werkgroepen van de NVMO. Dit betekent dat van iedere werkgroep eens in de vijf jaar een publicatie verwacht wordt. Bij ieder artikel wordt een “commentary” geschreven. Het bestuur van de NVMO nodigt daarvoor een auteur uit.

Ter introductie van de serie schreef de voorzitter deze commentary:

Cate ThJ ten. A national association for medical Education serving the production of intellectual thought and development – introduction to the NVMO series. Med Teach 2008;30:235-6.

Het eerste artikel is geschreven door de werkgroep Curriculumontwikkeling Medische Vervolgopleidingen:

Scheele F, Teunissen P, Luijk S van, Fluit F, Mulder H, Meininger A, Wijnen-Meijer M, Glas G, Sluiter H, Hummel T. Introducing competency-based postgraduate medical Education in the Netherlands. Med Teach 2008;30:248-253.

Accreditatie NVMO-congres

Het Accreditatie Bureau voor Medisch Specialismen (ABMS) en het College voor Accreditering Huisartsen (CvAH) hebben nog vóór het programma bekend is zes accreditatiepunten voor de donderdag en zes voor de vrijdag toegekend. Voor sociaal geneeskundigen en verpleeghuisartsen loopt de aanvraagprocedure nog.