Advertisement

Evaluation of a Campus Space

  • Howard Cohen
  • Joseph Crystal
  • Jessie Pflager
  • Richard Rosenthal
  • Hollis Wheeler

Abstract

This study is perhaps more appropriately described as an evaluation for design. It is an assessment of a major outdoor space on the University of Massachusetts campus, a space that had been transformed over a period of approximately 10 years without benefit of a design to guide its evolution. The objective therefore was to assess users’ perceptions and patterns of use for inclusion in the program for the future design of the space. An important element of consideration in the assessment was the long-standing planning assumption as to the physical and social significance of this central campus space adjacent to the Student Union.

Keywords

Landscape Architect Semantic Differential Scale Outdoor Space Secondary Path Parking Garage 
These keywords were added by machine and not by the authors. This process is experimental and the keywords may be updated as the learning algorithm improves.

Preview

Unable to display preview. Download preview PDF.

Unable to display preview. Download preview PDF.

Copyright information

© Springer Science+Business Media New York 1978

Authors and Affiliations

  • Howard Cohen
  • Joseph Crystal
  • Jessie Pflager
  • Richard Rosenthal
  • Hollis Wheeler

There are no affiliations available

Personalised recommendations