Advertisement

Project #26: Water Purification Facility And Park

  • Wendi Goldsmith
  • Donald Gray
  • John McCullah
Chapter

Abstract

GEOMORPHIC SETTING: The site is located on a sensitive tributary of Long Island Sound. The site, which lies within the upper reaches of an estuary, is underlain by the Connecticut Valley Arkosic Sandstone. It can be viewed from a nearby overlook atop a basaltic sill. A parcel of land that includes the site, a dam, and reservoir were deeded by Eli Whitney to the people of region to serve its water supply needs (Fig. 1).

Keywords

Green Roof Sustainable Design Treatment Pond Geomorphic Setting Bioengineering Measure 
These keywords were added by machine and not by the authors. This process is experimental and the keywords may be updated as the learning algorithm improves.

ADDITIONAL READING:

  1. Kundert, Robert (2008). A Transition from NIMBY to Amenity: Creative sustainable approach to Connecticut public works project wins over neighbors and captures 2007 Visionary Project Award. Sustainable Land Development TodayGoogle Scholar
  2. Stowe, Stacey(2005). Connecticut Town Helps Create an Architectural Anomaly: An Appealing Water Plant. New York Times, December 4, 2005Google Scholar

Copyright information

© Springer Science+Business Media New York 2014

Authors and Affiliations

  • Wendi Goldsmith
    • 1
  • Donald Gray
    • 2
  • John McCullah
    • 3
  1. 1.Bioengineering GroupSalemUSA
  2. 2.Department of Civil and Environmental EngineeringThe University of MichiganAnn ArborUSA
  3. 3.Salix Applied EarthcareReddingUSA

Personalised recommendations