Advertisement

Nooit meer angst bij de tandarts

Een zelfhulpboek om tandartsangst te overwinnen

 • C.W. Anneese

Table of contents

 1. Front Matter
  Pages I-X
 2. C.W. Anneese
  Pages 1-32
 3. C.W. Anneese
  Pages 33-47
 4. C.W. Anneese
  Pages 49-54
 5. C.W. Anneese
  Pages 55-75
 6. C.W. Anneese
  Pages 77-81
 7. C.W. Anneese
  Pages 83-91
 8. C.W. Anneese
  Pages 93-98
 9. C.W. Anneese
  Pages 99-117
 10. C.W. Anneese
  Pages 119-125
 11. C.W. Anneese
  Pages 127-134
 12. C.W. Anneese
  Pages 135-142
 13. Back Matter
  Pages 143-165

About this book

Introduction

Ongeacht de luxe fauteuils, het gezoem bij het boren en de snel werkende verdovingspuiten, blijkt nog altijd ruim veertig procent van de Nederlandse bevolking bang te zijn voor een tandartsbehandeling. Tandartsangst prijkt zelfs bovenaan de top-10 van de meest voorkomende angsten

 

Het doel van dit zelfhulpboek is de weg naar angstvrije behandelingen, waarbij je stap voor stap meer inzicht krijgt in wat je moet doen om jezelf van je tandartsangst te verlossen. De centrale vraag hierbij luidt: Waar ben je werkelijk bang voor? Hiervoor beschik je over enkele tests die je duidelijk maken hoe jouw tandartsangst is opgebouwd en aan welke aspecten van jouw tandartsangst jij het best kunt werken.

 

Nooit meer angst bij de tandarts is in eerste instantie bestemd voor de tandartspatiënt, maar bovendien kunnen psychologen, orthopedagogen, psychiaters, tandartsen en mondhygiënistes met nieuwe inzichten op het psychologische terrein van de tandheelkunde hun voordeel doen. Tevens zullen tandartspatiënten die hinder ondervinden van andersoortige angsten als agorafobie, sociale angst of een claustrofobie, die een beperking vormen om angstvrij een tandarts te consulteren, met de inhoud van dit boek ook hun voordeel kunnen doen.

 

Cor Anneese is publicist, gedragstherapeut en dichter. Hij schreef tientallen wetenschappelijke artikelen in diverse dagbladen en magazines. Daarnaast publiceerde hij in Duitsland en de Verenigde Staten. In 2006 kwam zijn zelfhulpboek Nooit meer vliegangst uit, waarvan in 2010 een tweede herziene editie verscheen.

Keywords

tandartsangst tandartsbehandeling tandartsfobie zelfhulpboek

Authors and affiliations

 • C.W. Anneese
  • 1
 1. 1.GeldropThe Netherlands

Bibliographic information