Advertisement

Table of contents

 1. Front Matter
  Pages I-XI
 2. Marije Kuin, Paulien Peters
  Pages 1-8
 3. Marije Kuin
  Pages 9-30
 4. Paulien Peters
  Pages 31-53
 5. Back Matter
  Pages 55-69

About this book

Introduction

In deze therapeutenhandleiding wordt het protocol Zelfbeeldtraining theoretisch en praktisch uitgelegd. Er wordt ingegaan op de individuele en de groepsbehandeling, waardoor u als therapeut na het lezen van deze handleiding met beide versies aan de slag kunt. De Zelfbeeldtraining is toepasbaar bij onder andere stemmingsproblemen, gedragsstoornissen en angststoornissen. Hiermee kunt u als psycholoog, orthopedagoog, psychiater of andere hulpverlener een grote groep kinderen en jongeren meer zelfvertrouwen geven.

De bijbehorende werkboeken (een voor het individuele protocol en een voor het groepsprotocol) zijn geschreven voor kinderen en jongeren. Het individuele protocol is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar tot ongeveer 18 jaar, het groepsprotocol is geschikt voor jongeren en adolescenten tot 24 jaar. Bekend is dat, door de Competitive Memory Training (COMET) van Kees Korrelboom, een negatief zelfbeeld bij volwassenen effectief behandeld kan worden. Dit protocol is een voor kinderen en jongeren aangepaste versie van COMET.

Keywords

COMET COMET voor kinderen en jeugdigen Competitive Memory Training Lage zelfwaardering Negatief zelfbeeld Positieve zelfwaardering Therapeutische behandeling bij negatief zelfbeeld Werken aan je zelfbeeld Zelfbeeldtraining Zelfwaardering

Authors and affiliations

 • Marije Kuin
  • 1
 • Paulien Peters
  • 2
 1. 1.HaarlemThe Netherlands
 2. 2.ApeldoornThe Netherlands

Bibliographic information