Advertisement

Risicovoeten in de medisch pedicurepraktijk

 • Toos Mennen

Table of contents

 1. Front Matter
  Pages I-IX
 2. Toos Mennen
  Pages 1-11
 3. Toos Mennen
  Pages 13-24
 4. Toos Mennen
  Pages 25-35
 5. Toos Mennen
  Pages 37-44
 6. Toos Mennen
  Pages 45-53
 7. Toos Mennen
  Pages 55-61
 8. Back Matter
  Pages 63-68

About this book

Introduction

In de praktijk dienen zich soms cliënten aan met ziektebeelden en daarbij behorende afwijkende voeten, die u niet dagelijks en zelfs misschien maar één keer in uw leven ziet. Andere voetaandoeningen behoren wel tot de dagelijkse werkzaamheden, maar kunnen soms wat extra inzicht gebruiken.

 

Deze uitgave illustreert aan de hand van enkele heel bijzondere, maar ook van enkele méér voorkomende casussen, hoe u verantwoord de voeten kunt behandelen die niet per definitie in een lesboek beschreven worden. Aan de hand van een 6-tal casussen wordt inhoud gegeven aan de problemen die spelen bij het behandelen van moeilijke en niet alledaagse afwijkingen.

 

Dit boek is bedoeld voor (aankomend) medisch pedicures en pedicures met een aantekening diabetische en/of reumatische voet, die geïnteresseerd zijn in ziektebeelden en het omgaan daarmee in de breedste zin van het woord.

 

De auteur, Toos Mennen, is een zeer ervaren medisch pedicure. Haar kennis en ervaringen zijn waardevol en goed te vertalen naar uw eigen praktijk.

Keywords

Diabetische voet Medisch pedicure Reumatische voet Risicovoet Spastische voet

Authors and affiliations

 • Toos Mennen
  • 1
 1. 1.EllThe Netherlands

Bibliographic information