Advertisement

Dementiezorg in de praktijk - deel 2

Van Aanpassingsproblemen tot Zingeving

 • Ronald Geelen

Table of contents

 1. Front Matter
  Pages I-IX
 2. Ronald Geelen
  Pages 1-15
 3. Ronald Geelen
  Pages 17-35
 4. Ronald Geelen
  Pages 37-55
 5. Ronald Geelen
  Pages 57-80
 6. Ronald Geelen
  Pages 81-102
 7. Ronald Geelen
  Pages 119-131
 8. Ronald Geelen
  Pages 133-146
 9. Ronald Geelen
  Pages 147-165
 10. Ronald Geelen
  Pages 207-224
 11. Back Matter
  Pages 225-248

About this book

Introduction

Wie mensen met dementie begeleidt, krijgt met veel uitdagingen te maken. Zoals het opvangen van mensen die worden opgenomen in een instelling. Zoals contact maken met ouderen die in de communicatie ernstig beperkt zijn, of door hun persoonlijkheid ‘anders dan gewone’ begeleiding nodig hebben. Zoals het voorkómen van spanning en agressief gedrag, en als het toch gebeurt zo goed mogelijk daarop inspelen. Zoals het omgaan met cliënten die hun situatie als uitzichtloos ervaren. Deze uitdagingen komen in dit boek aan bod, naast andere relevante onderwerpen met betrekking tot de dementiezorg in de praktijk.

Dit boek is geschreven voor professionals in de zorg voor mensen met dementie, die op zoek zijn naar antwoorden op vragen over uiteenlopende onderwerpen. Het biedt concrete handvatten voor onder meer verzorgenden en verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders, sociaal-pedagogisch werkenden, casemanagers en maatschappelijk werkenden.

Keywords

advies dementie begeleiding dementie dementie omgaan met dementie ouderenverzorging praktijkervaring dementie profielen dementie stemmingen en gedragingen dementie

Authors and affiliations

 • Ronald Geelen
  • 1
 1. 1.ETTEN-LEURThe Netherlands

Bibliographic information