Management Kinderopvang

, Volume 24, Issue 2, pp 3–3 | Cite as

Gekrakeel

Editorial
  • 8 Downloads

Samenvatting

Het onderwerp Wet IKK domineert nog steeds de discussies in de kinderopvang. In het vorige nummer schreef ik al over de onvrede bij de kleine kinderopvangorganisaties.

Het onderwerp Wet IKK domineert nog steeds de discussies in de kinderopvang. In het vorige nummer schreef ik al over de onvrede bij de kleine kinderopvangorganisaties. Inmiddels is er een platform in oprichting om deze ‘kleintjes’ een stem te geven in het moeilijke traject van de IKK-wetgeving. De reacties daarop zijn voorspelbaar en tegengesteld: van ‘goed dat er eindelijk een organisatie echt opkomt voor de kleine organisaties’ tot ‘versplintering is onwenselijk, we moeten met één mond spreken naar het ministerie’. Ik vind ook dat versplintering de lobby van de branche niet sterker maakt. We hebben/krijgen dan drie werkgeversorganisaties en twee gastouderplatformen. Ik kan me voorstellen dat het ministerie daar ook niet blij van wordt. De Brancheorganisatie Kinderopvang doet nog pogingen om de ‘kleintjes’ binnenboord te houden, maar de vraag is of dat gaat lukken. Er heerst veel onvrede over de rol van de BK bij de totstandkoming van de Wet IKK, vooral bij de kleine organisaties. De BK erkent dat niet alles even goed verlopen is, maar Heidy Knol vertelde me – en daarin ben ik het wel met haar eens – dat het niet veel zin heeft om maar naar het verleden te blijven kijken en moord en brand te blijven schreeuwen over wat niet goed is gegaan. Het gaat er nu om gezamenlijk een sterke vuist te maken richting ministerie om de uitwerking van de Wet IKK zo goed mogelijk geregeld te krijgen. Met elkaar vechtend over de grond rollen zal niet echt een positief resultaat gaan opleveren.

Gelukkig zijn er ook leuke positieve dingen in onze sector. Ik wil deze plek gebruiken om alle kinderopvangorganisaties, peuterspeelzalen en gastouders op te roepen mee te doen aan de actie ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. Samen met een aantal organisaties ondersteunen wij dit initiatief. Vanaf 3 april kunt u het prachtige prentenboek Raad eens hoeveel ik van je hou voor maar € 2 per stuk bij de boekhandel krijgen. Het zou toch geweldig zijn als alle peuters in Nederland op deze manier een boekenplankje met klassieke kinderboeken bij elkaar kunnen sparen. Dat is iets om weer heel vrolijk van te worden.

Copyright information

© Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media B.V. 2018

Authors and Affiliations

  1. 1.

Personalised recommendations