Kinderopvang

, Volume 28, Issue 4, pp 38–38 | Cite as

Gespot

  • Bohn Stafleu van Loghum
Gespot
  • 12 Downloads

Samenvatting

The Magic Carpet is een veelzijdige vloer-, tafel- en werkbladprojectie in een verrijdbare trolley. Het systeem heeft meer dan 500 spellen en apps voor educatie en ontspanning.

The Magic Carpet

The Magic Carpet is een veelzijdige vloer-, tafel- en werkbladprojectie in een verrijdbare trolley. Het systeem heeft meer dan 500 spellen en apps voor educatie en ontspanning. Een beweging over de geprojecteerde app zorgt voor interactie. Je kunt ook eigen apps maken. The Magic Carpet is te bedienen met tablet of telefoon. Voor meer informatie: www.thesensoryshop.nl

Aan de slag met afval

Op zoek naar een leuke manier om de kinderen op jouw bso bewust te maken van (zwerf)afval en recycling? Ga dan aan de slag met de afvalkoffer van Supporter van Schoon. Deze koffer is speciaal ontwikkeld voor de bso en zit boordevol leuke en praktische (knutsel) opdrachten, puzzels, spelletjes, quizjes en meer. De activiteiten zijn voor alle leeftijden, sommige doe je in tien minuutjes, andere organiseer je in een middag. Bso’s die zich aanmelden als Supporter van Schoon kunnen de afvalkoffer gratis bestellen in de webshop van Supporter van Schoon. Gebruik hiervoor de speciale actiecode: ADSMABSO4685.

KINDEROPVANGSCORE

Met Kinderopvangscore kunnen ouders de dienstverlening van hun kinderopvang online beoordelen. Deze beoordelingen worden gepresenteerd op een intern dashboard. Sommige kinderopvangorganisaties gebruiken de feedback alleen intern, om zo de eigen dienstverlening te toetsen. Andere publiceren de ervaringen van ouders op hun website en elders, om (nieuwe) ouders te informeren. Meer informatie: www.kinderopvangscore.nl.

KIJKKAST

Met deze themakijkkast wordt elk thema een ware beleving. De ramen aan de bovenkant zorgen voor een natuurlijke lichtinval. Van verschillende kanten kunnen kinderen het thema in de kast bewonderen en iedere keer iets nieuws ontdekken. De achterwand is makkelijk uit te schuiven, waardoor je de kijkkast eenvoudig kunt inrichten. De verrijdbare kast is 100 × 104 × 60 cm en kost € 942,59. Verkrijgbaar via www.denhartog.nu.

‘Alles wat ik ooit wil delen’

In de boekjes Alles wat ik OOIT wil delen kunnen kinderen tekenen, knippen, plakken en verhalen schrijven. Ze maken het voor papa of mama die er door een echtscheiding of verlies niet (vaak) meer is. De boekjes helpen kinderen om hun gevoelens op te schrijven, die ze later al dan niet met een ouder kunnen bespreken. De boekjes zijn voor kinderen vanaf 7/8 jaar. Ze zijn verkrijgbaar via bol.com. Prijs: €19,99.

INTERACTIEVE SCHOOLPLATEN

Op schooltv.nl staan interactieve schoolplaten, waarmee kinderen vanaf 2 jaar zelfstandig aan de slag kunnen. Je kunt de schoolplaten gebruiken op iPad, laptop en digibord. Op de schoolplaat ‘Blokdieren’ kunnen kinderen boerderijdieren aanklikken, waarna er een filmpje verschijnt over het dier. Bij de plaat ‘Zoeken en zingen met Sesamstraat’ zijn 40 oudhollandse kinderliedjes te vinden. Kinderen kunnen de digitale plaat ook inkleuren. Meer informatie: www.schooltv.nl/blokdieren.

Copyright information

© Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media B.V. 2018

Authors and Affiliations

  • Bohn Stafleu van Loghum
    • 1
  1. 1.

Personalised recommendations