Skip to main content
Log in

Academisering infectieziektebestrijding vergt voortzetting academische werkplaatsen

Symposiumverslag

  • Forum
  • Published:
Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen Aims and scope

In een Academische Werkplaats Publieke Gezondheid (AWPG) werken beleid, onderzoek en praktijk samen aan de aanpak van concrete problemen in de publieke gezondheid. Zo’n doelgerichte samenwerking tussen GGD, universiteit (of ander kennisinstituut) en gemeenten draagt bij aan zorgvuldiger afgestemd beleid, aan betere zorg, preventie en gezondheid, en daarmee ook aan een betere kwaliteit van leven van burgers. Door de samenwerking in een academische werkplaats gaan GGD’en meer wetenschappelijk onderbouwd werken, terwijl onderzoeksinstellingen praktijkgerichter onderzoek uitvoeren.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Notes

  1. Het symposium ‘Uitbraak van public health-onderzoek; academische werkplaatsen op dreef in de infectieziektebestrijding’ werd 14 maart 2013 in Utrecht georganiseerd door de AWPG’s Sarphati Initiatief (regio Noord-Holland en Flevoland) en AMPHI (regio Gelderland en Brabant), samen met ZonMw, GGD Nederland en de andere AWPG’s met het aandachtsgebied infectieziekten: het Huisman Onderzoekscentrum, AWPG CEPHIR (Rotterdam en omgeving), AWPG Limburg (CAPHRI) en AWPG Noordelijk Zuid-Holland/LUMC.

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Corresponding author

Correspondence to Jeannine Hautvast.

Additional information

Noten

b Op 28 november 2013 organiseert de Koepel Artsen Maatschappij en Gezondheid (KAMG) met steun van ZonMw haar vijfde congres. Het thema is onderzoek in de publieke gezondheid, waarbij ook de voortzetting van het werk van de AWPG’s aan de orde komt. Een volgend symposium over academisering van de infectieziektebestrijding wordt georganiseerd door de AWPG’s CAPHRI en CEPHIR. Kijk ook op www.awpg.nl.

c De auteurs danken Marc van Bijsterveldt.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

Hautvast, J., Prins, M., Zuure, F. et al. Academisering infectieziektebestrijding vergt voortzetting academische werkplaatsen. Tijds. gezondheids.wetenschappen 91, 313–314 (2013). https://doi.org/10.1007/s12508-013-0109-1

Download citation

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/s12508-013-0109-1

Navigation