Skip to main content
Log in

Werkvermogen en werkfunctioneren na een totale knieprothese

  • onderzoek in het kort
  • Published:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde Aims and scope

Samenvatting

Een totale knieprothese (TKP) is een effectieve chirurgische ingreep voor eindstadium knieartrose. Door een vergrijzende populatie en het toenemende aantal mensen met overgewicht, worden er steeds meer TKP’s geplaatst bij jongere, werkende patiënten. Tezamen met de hogere pensioenleeftijd zal het aantal werkende mensen met een TKP nog sneller groeien. Na de operatie keert gemiddeld twee derde van de patiënten binnen drie maanden terug naar het werk. Het is echter tot op heden niet bekend wat de mate van werkvermogen en werkfunctioneren is na terugkeer. Het doel van dit onderzoek was daarom om het werkvermogen en werkfunctioneren van werkende patiënten in kaart te brengen nadat zij terug zijn gekeerd in het werk na een TKP. Tevens werd onderzocht welke sociodemografische-, gezondheids- en werkgerelateerde variabelen met de uitkomstmaten werkvermogen en werkfunctioneren samenhangen.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Corresponding author

Correspondence to Tjerk Hylkema.

Additional information

Oorspronkelijke publicatie: Tjerk Hylkema, Sandra Brouwer, Femke Abma, Reinoud Brouwer, Michiel de Boer, Martin Stevens. Work ability and work functioning outcome in patients after total knee arthroplasty. Ned Tijdschr Orthopaedie 2017;249(2):39-45.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Check for updates. Verify currency and authenticity via CrossMark

Cite this article

Hylkema, T., Stevens, M. & Brouwer, S. Werkvermogen en werkfunctioneren na een totale knieprothese. TBV - Tijdschr Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskd 26, 477–478 (2018). https://doi.org/10.1007/s12498-018-0278-6

Download citation

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/s12498-018-0278-6

Navigation