Skip to main content
Log in

Taakdelegatie door de bedrijfsarts bij verzuimbegeleiding en re-integratie (1)

  • Opinie
  • Published:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde Aims and scope

Samenvatting

Taakdelegatie door bedrijfsartsen is een zeer actueel en relevant onderdeel van de dagelijkse praktijk. Deze werkwijze is echter niet onomstreden. Recent zijn er negatieve berichten in de media verschenen over een arbodienst die gebruik maakt van taakdelegatie. Deze aandacht heeft zelfs tot Kamervragen geleid. Daarbij viel op dat er misverstanden bestaan over de mogelijkheid om op basis van taakdelegatie te werken en de wijze waarop dit dan moet worden ingericht. In deze bijdrage, die het eerste deel vormt van een tweeluik, zullen we allereerst de formele en juridische kaders beschrijven, waarbinnen het werken onder taakdelegatie moet plaatsvinden. De kaders bepalen de speelruimte, maar vooral ook de restricties van de betrokken professionals. Hierbij beperken wij ons tot taakdelegatie aan casemanagers aangezien dit in de praktijk de meest voorkomende vorm is. In het tweede deel, dat in een latere uitgave van TBV zal verschijnen, zullen we ingaan op de inrichting van taakdelegatie door bedrijfsartsen en arbodiensten.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Corresponding author

Correspondence to Pascal Willems.

Additional information

F. van den Nieuwenhof is bedrijfsarts en mede-eigenaar van VerzuimConsult en werkt sinds 2003 met casemanagers in taakdelegatie.

J. van der Baan is consultant bij TriageExpert dat onder andere methodieken ontwikkelt ten behoeve van het werken met taakdelegatie bij verzuimbegeleiding.

P. Willems is advocaat/eigenaar bij WVO advocaten en specialist op het gebied van arbeidsrecht, arbeidsomstandighedenwetgeving en privacy.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Check for updates. Verify currency and authenticity via CrossMark

Cite this article

van den Nieuwenhof, F., van der Baan, J. & Willems, P. Taakdelegatie door de bedrijfsarts bij verzuimbegeleiding en re-integratie (1). TBV - Tijdschr Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskd 26, 132–134 (2018). https://doi.org/10.1007/s12498-018-0051-x

Download citation

  • Received:

  • Accepted:

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/s12498-018-0051-x

Navigation