Skip to main content
Log in

Eendelige versus tweedelige keramische implantaten

  • Casus
  • Published:
Tandartspraktijk Aims and scope

Samenvatting

Keramische implantaten zijn geen hype meer, integendeel, ze kunnen een belangrijke aanvulling zijn in de dagelijkse implantologiepraktijk. Niet alleen hun gunstige esthetiek speelt een rol, ook de mogelijkheid om volledig metaalvrij te werken is van meerwaarde, zeker voor patiënten met een bewezen titaniumallergie. Ook het feit dat peri-implantitis slechts incidenteel lijkt op te treden, is een belangrijk argument voor het gebruik van porseleinen implantaten. Dit artikel vergelijkt de voor- en nadelen van eendelige versus tweedelige keramische implantaten op basis van klinische, wetenschappelijke en patiënt-gerelateerde criteria.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Afb. 1
Afb. 2
Afb. 3
Afb. 4
Afb. 5

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

Auteurs

figure 1

Curd M.L. Bollen DDS, PhD, MSc, PGCert - Professor Ulster University, College of Medicine and Dentistry, Birmingham, UK.

figure 2

Gagik Hakobyan (MD, DDS, MSc) is stomatoloog en studeerde in 1984 af aan de universiteit van Yerevan, Armenië. Hij is hoofd van de afdeling chirurgische tandheelkunde en maxillofaciale chirurgie. Prof. Hakobyan is gespecialiseerd in orale chirurgie, implantologie en esthetische tandheelkunde met bijzondere interesse in zirkonium implantaten en keramisch kroonen brugwerk.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Check for updates. Verify currency and authenticity via CrossMark

Cite this article

M.L. Bollen, C., Hakobyan, G. Eendelige versus tweedelige keramische implantaten. Tandartsprakt 44, 10–15 (2023). https://doi.org/10.1007/s12496-023-0195-4

Download citation

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/s12496-023-0195-4

Navigation