Het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde bestaat 125 jaar en viert dit op vrijdag 2 november vanaf 14.00 uur met de Nationale Tandheelkunde Quiz, onder leiding van Philip Freriks, in de grote televisiestudio 21 in Hilversum. Een uniek en eenmalig evenement voor tandheelkundig Nederland, waar de vier steden met mondzorgopleidingen het tegen elkaar opnemen. Vier? Ja, want ook de in 1987 gesloten Utrechtse faculteit Tandheelkunde doet mee.

De Quiz moet die dag antwoord geven op twee vragen: ‘Wie is de slimste tandarts van Nederland?’ En ‘Welke tandheelkundefaculteit heeft de meeste tandheelkundige kennis?’

Om daarachter te komen worden er ‘s middags drie vragenrondes gehouden (over verleden, heden en toekomst) die worden ingeleid door respectievelijk Reina de Raat, Paul de Kok en Joerd van der Meer. Na elke inleiding krijgt Philip Freriks het woord en gaat de interactieve quiz van start, waaraan alle deelnemers meedoen. Allerlei soorten tandheelkundige vragen komen voorbij, met een opzet die geïnspireerd is door het tv-programma De slimste mens. Veel vragen worden ingeleid door een video, foto of bijpassend attribuut. Rond de klok van 18.30 uur gaat de grote finale van start en een half uur later moet duidelijk zijn wie met de Slimste Tandarts Award en wie met de Slimste Faculteit Award naar huis gaat.

De onafhankelijke jury bestaat uit leden met uiteraard een deskundige achtergrond op het gebied van de tandheelkunde: Casper Bots (voorzitter), Tijmen Hiep, Marjolijn Oomens en Jack Plooij.

Hoofdsponsor van het evenement is de KNMT.

figure 1

Voor meer info: www.nationaletandheelkundequiz.nl

Wij van TP wensen onze collega’s van het NTvT en alle deelnemers een succesvolle dag toe!