Skip to main content
Log in

Digital smile design in de praktijk: Van enkele restauratie tot totale rehabilitatie

  • Published:
Tandartspraktijk Aims and scope

Samenvatting

Een van de grote problemen bij totale rehabilitaties is de motivatie van de patiënt. Vaak gaan deze rehabilitatiebehandelingen gepaard met chirurgie, orthodontie, parodontologie en implantologie. Trajecten die veel vragen van onze patiënten: niet alleen hun tijd en het ongemak dat ze moeten lijden, maar ook vaak een grote financiële bijdrage. Een vraag waar ik vaak mee zat was: ‘Hoe krijg ik een patiënt zo ver om dit hele traject te doorlopen?’ Waar vroeger ellenlange gesprekken nodig waren en deze vaak op een compromis uitliepen, is het door het gebruik van Digital Smile Design (DSD) een stuk gemakkelijker geworden om met onze patiënt te communiceren en hen te motiveren voor het behandelplan. Niet alleen de motivatie van de patiënt, maar ook de communicatie binnen het multidisciplinaire team speelt een belangrijke rol. DSD maakt deze communicatie makkelijker, omdat het einddoel van tevoren vastligt.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Afb. 1
Afb. 2
Afb. 3
Afb. 4
Afb. 5
Afb. 6
Afb. 7
Afb. 8
Afb. 9
Afb. 10
Afb. 11
Afb. 12
Afb. 13
Afb. 14
Afb. 15
Afb. 16
Afb. 17
Afb. 18
Afb. 19
Afb. 20
Afb. 21

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

Eric-Jan Royakkers is ruim dertig jaar algemeen tandarts met een solopraktijk gevestigd in hartje Maastricht. Zijn voorliefde voor totale rehabilitaties en fotografie brachten hem 5 jaar geleden via YouTube op het spoor van Digital Smile Design. Na ettelijke cursussen gevolgd te hebben bij Dentcof in Timisoara, Roemenië, is DSD compleet in zijn praktijk geïntegreerd.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Check for updates. Verify currency and authenticity via CrossMark

Cite this article

Royakkers, EJ. Digital smile design in de praktijk: Van enkele restauratie tot totale rehabilitatie. Tandartsprakt 39, 8–13 (2018). https://doi.org/10.1007/s12496-018-0003-8

Download citation

  • Received:

  • Accepted:

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/s12496-018-0003-8

Navigation