Skip to main content
Log in

Wie pakt de handschoen op? En welke?

  • Persoonlijke beschermingsmiddelen: de handschoenen
  • Published:
Tandartspraktijk Aims and scope

Samenvatting

De zeker niet onomstreden nieuwe WIP-richtlijn ‘Infectiepreventie in mondzorgpraktijken’, geautoriseerd door de KNMT, NVM, NVMM, ONT, Stichting WIP en de VHIG, is al enkele maanden een feit. Door deze autorisatie is onze beroepsgroep verplicht haar werkwijze hieraan te conformeren. Wat zijn belangrijke veranderingen ten opzichte van de oude richtlijn? En wat zijn praktische handvatten – of juist problemen – om aan de nieuwe aanbevelingen te kunnen voldoen? Dit artikel is de derde van een serie waarin we een item uit de praktijk vanuit dat perspectief zullen bespreken. In deze aflevering: de handschoenen.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Afb. 1
Afb. 2
Afb. 3a
Afb. 3b
Afb. 4
Afb. 5

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

Drs. Sjoerd Kuiken is eigenaar van Kuiken Praktijkmanagement. Hij adviseert en begeleidt praktijken rondom praktijkmanagement en specifiek wet- en regelgeving. Tevens verzorgt hij cursussen over deze onderwerpen.

Dr. Nynke Tymstra is in 2003 afgestudeerd aan de RuG. In 2010 promoveerde zij op een onderwerp in de implantologie. Sinds 2007 is zij mede-praktijkhouder van de teampraktijk Tandartspraktijk Ureterp, waar zij werkzaam is als algemeen practicus.

Samen duiken zij voor TP in de WIP-richtlijn met als doel deze voor de beroepsgroep inzichtelijk en toepasbaar te maken en waar nodig een kritische noot te plaatsen.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Check for updates. Verify currency and authenticity via CrossMark

Cite this article

Kuiken, S., Tijmstra, N. Wie pakt de handschoen op? En welke?. Tandartsprakt 38, 54–57 (2017). https://doi.org/10.1007/s12496-017-0064-1

Download citation

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/s12496-017-0064-1

Navigation