Skip to main content
Log in

Kaasmolaar: sluit NRC niet uit!

  • Published:
Tandartspraktijk Aims and scope

Chevi (bijna 8 jaar) is de oudste thuis. Zij heeft nog een jonger broertje. Lang leverde het bezoek van haar aan de tandarts geen problemen op. Maar toch ontwikkelde zich een vorm van tandartsangst die pas naar buiten kwam bij het laatste bezoek aan de huistandarts. De oorzaak hiervan kon niet worden achterhaald. Er waren wel een paar diepe caviteiten aanwezig die om behandeling vroegen. Besloten werd om Chevi te verwijzen.

Deze casus vormt een inleiding voor het vervolg van de discussie over hoofdstuk 32 uit de uitgave Kindertandheelkunde 2 (2e editie, 2013) dat over de cariësbehandeling in het melkgebit gaat.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Afb. 1
Afb. 2a-b
Afb. 3a-b
Afb. 3c
Afb. 3d
Afb. 4a
Afb. 4b-c
Afb. 4d
Afb. 5a-b
Afb. 6
Afb. 7a
Afb. 7b
Afb. 7c

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

Dr. R.J.M. Gruythuysen is onderzoeker en PAOT-docent kindertandheelkunde/cariologie. Het accent legt hij daarbij op verantwoorde, kindvriendelijke, terughoudende cariësbehandeling. Zijn aandachtsvelden in onderzoek zijn: behandeling van diepe cariës en niet-restauratieve caviteitsbehandeling (NRC). Hierover publiceerde hij in TP 40 casussen. Bijgaand casus 41. Thans is hij tevens begeleider van het project ‘Kindertandheelkunde’ in de mondzorgpraktijk Tandzorg.nl te Rotterdam.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

Gruythuysen, R. Kaasmolaar: sluit NRC niet uit!. TANDARTSPRAKTIJK 34, 58–63 (2013). https://doi.org/10.1007/s12496-013-0138-6

Download citation

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/s12496-013-0138-6

Navigation