Skip to main content
Log in

Mechanisch reinigen van implantaatoppervlakken

  • Published:
Tandartspraktijk Aims and scope

Het verwijderen van biofilm van geïnfecteerde titaniumoppervlakken is essentieel om peri-implantaire infecties te voorkomen en te behandelen. De hulpmiddelen die ons hiervoor ter beschikking staan zijn o.a. mechanische instrumenten. In dit artikel willen we uitgebreid aandacht besteden aan de mechanische reiniging van titanium implantaatoppervlakken. Methoden en middelen zullen worden besproken aan de hand van systematische reviews, op basis waarvan een keuze zal worden gemaakt voor de meest geschikte instrumenten.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Afb. 1
Afb. 2

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

A. Louropoulou Msc studeerde in 2002 af als tandarts aan de Dental School of Aristotle University te Thessaloniki, Griekenland. In 2007 behaalde zij haar postacademisch diploma in de parodontologie aan het ACTA. Sindsdien werkt zij als parodontoloog- implantoloog in de Kliniek voor Parodontologie te Rotterdam en als onderzoeker en docent bij de sectie Parodontologie aan het ACTA. Haar promotieonderzoek betreft de reiniging/decontaminatie van implantaatoppervlakken.

Fridus van der Weijden (UU, 1984) is bijzonder hoogleraar Parodontologie aan ACTA. Hij is als parodontoloog/implantoloog verbonden aan de Paro Praktijk Utrecht en aan de Praktijk voor Implantologie Drachten.

De bij dit artikel behorende lijst van referenties kan per e-mail worden opgevraagd bij <redactie-tp@planet.nl>

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

Louropoulou, A., van der Weijden, F. Mechanisch reinigen van implantaatoppervlakken. TANDARTSPRAKTIJK 34, 32–35 (2013). https://doi.org/10.1007/s12496-013-0132-z

Download citation

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/s12496-013-0132-z

Navigation