Skip to main content
Log in

De directe composietveneerbrug na extractie op jeugdige leeftijd

  • adhesieve tandheelkunde
  • Published:
Tandartspraktijk Aims and scope

Zolang kinderen en adolescenten nog geen 20 jaar zijn, ligt het niet voor de hand om ‘permanente’ kronen en bruggen te plaatsen. Voorzover traditioneel kroon- en brugwerk permanent genoemd kan worden althans. Zolang de groei nog doorgaat, is het beter om zogenoemde semipermanente restauraties te vervaardigen. De directe composietveneerbrug is daar een voorbeeld van.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

tandartsen

tandartsen

Voor zijn overlijden was Harry Denissen werkzaam bij het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Alma Dozic is aan ACTA verbonden.

Met dank aan Joke Denissen-Gruter voor haar hulp bij het redigeren van dit artikel.

Helaas is dit artikel het laatste van de hand van Harry Denissen. In november 2009 ontving de TP-redactie namelijk het droeve bericht dat Harry op de tiende van die maand is overleden. Wij zullen daarom geen artikelen meer kunnen publiceren waarin Harry in zijn eigen stijl verslag doet van de resultaten van zijn klinisch onderzoek, dat vooral gericht was op de voorspelbaarheid van de procedure waarmeecad/cam-restauraties worden gemaakt. De artikelen van Harry kenmerkten zich door een beperkte tekst met een veelheid aan afbeeldingen. Hij was dan ook een prima schrijver voor TP, omdat het laten zíen van een procedure de voorkeursvorm van ons tijdschrift is. We zullen ook daarom de bijdragen van Harry Denissen node missen.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

Denissen, H., Dozic, A. De directe composietveneerbrug na extractie op jeugdige leeftijd. TANDARTSPRAKTIJK 31, 51–55 (2010). https://doi.org/10.1007/s12496-010-0038-y

Download citation

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/s12496-010-0038-y

Navigation