Standby

, Volume 32, Issue 2, pp 24–24 | Cite as

Niet representatief

  • Bohn Stafleu van Loghum
Column Ditte
  • 33 Downloads

Samenvatting

Echt jaren geleden, in de tijd van de tv-dokter, had ik meen de Tros, bedacht dat er ook een tv-tandarts moest komen. Omdat ik een paar jaar daarvoor al eens op tv opgetreden had in Tros Actua junior met mijn discobeugel en sealants, viel de keuze al snel op mij en werd ik uitgenodigd een screentest te komen doen.

Echt jaren geleden, in de tijd van de tv-dokter, had ik meen de Tros, bedacht dat er ook een tv-tandarts moest komen. Omdat ik een paar jaar daarvoor al eens op tv opgetreden had in Tros Actua junior met mijn discobeugel en sealants, viel de keuze al snel op mij en werd ik uitgenodigd een screentest te komen doen. Het onderwerp hiervoor zou de verstandskies in al zijn facetten moeten zijn. Toch wel spannend hoor!

Mijn tandtechnieker had er ook lucht van gekregen dat de screentest aanstaande was en om het geheel wat luchtiger te maken, maakte hij twee oorbellen voor mij: twee piepkleine bovenprotheses met zijn laboratoriumsticker erop. Dat kon in die tijd natuurlijk helemaal niet, dat was reclame maken en in de zorg verboden.

Keurig kwam ik in het Hilversumse aan om mijn screentest te doen. Ik had geen oorbellen in, die draag ik niet, maar had wel de oorbellen van mijn technieker bij me als mascotte. Ik deed mijn ding, het ging goed! Kennelijk voldeed ik ook op het scherm want een paar maanden later werd ik uitgenodigd een en ander door te nemen en een opnamerooster te maken.

Voor 5 à 10 minuten uitzending ben je namelijk meer dan een dag kwijt!

Maar… toen ik binnenkwam zag ik het meteen aan de gezichten: ze hadden een verkeerde keuze gemaakt! Ik was zwanger en dus niet representatief. Jammer wat een discriminatie.

Maanden later zag ik de eerste aflevering van de tv-tandarts: een keurig nette champagnekleurige dame met parelketting , blonde haren, eenzelfde kleur zijden jurkje en met mijn verstandskiezenverhaal.

Dat was het dan. Het enige wat me eraan doet herinneren, heb ik nog: de oorbellen met begeleidende brief en de wetenschap dat dit soort discriminatie van alle tijden is!

Copyright information

© Bohn Stafleu van Loghum is een imprint van Springer Media B.V., onderdeel van Springer Nature 2018

Authors and Affiliations

  • Bohn Stafleu van Loghum
    • 1
  1. 1.

Personalised recommendations