Skip to main content
Log in

Een beweging naar voren, zonodig met stemverheffing

Reactie op Verheij en Ten Hoopen

  • Forum
  • Published:
Tijdschrift voor Psychotherapie

Samenvatting

Een sympathiek betoog in het vorige nummer van dit tijdschrift, ‘Accommodeer, zie uw kansen, bij de transitie van de jeugd-ggz’, door onze Rotterdamse collega’s Fop Verheij en Leontiene ten Hoopen. En ook nog niet van de minste: Verheij is hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie en lidspecialist, opleider en supervisor van de Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychotherapie (VKJP), waarvan ik nu een tijdje voorzitter mag zijn. Nu ik dit schrijf is de Jeugdwet al lang en breed door de Eerste Kamer en ja, ik ben het met hen eens: we moeten hard aan de slag met de transformatie.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Literatuur

  • Westermann, G.M.A. (2010). Ouders adviseren in de jeugd-ggz. Het ontwerp van een gestructureerd adviesgesprek. Thesis. Maastricht: Datawyse/Universitaire Pers.

    Google Scholar 

  • Maurer, J. & Westermann, G.M.A. (2013). Aandacht voor de adviesfase en samenwerkingsrelatie. Kind en Adolescent Praktijk, 12, 142–143.

    Article  Google Scholar 

Websites

Download references

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Corresponding author

Correspondence to Ariëlle de Ruijter.

Additional information

a. de ruijter is voorzitter van de Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychotherapie, directeur van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, vrijgevestigd orthopedagoog/gz-psycholoog en psychotherapeut. E-mail: a.deruyter@kenniscentrum-kjp.nl; website: http://blogs.kenniscentrum-kjp.nl/arielle-de-ruijter .

About this article

Check for updates. Verify currency and authenticity via CrossMark

Cite this article

de Ruijter, A. Een beweging naar voren, zonodig met stemverheffing. TIJDSCHRIFT PSYCHOTHERAPIE 40, 216–219 (2014). https://doi.org/10.1007/s12485-014-0027-y

Download citation

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/s12485-014-0027-y

Navigation