Skip to main content
Log in

Wild west in de e-health: eerst invoeren, dan pa s valideren

  • Frictie
  • Published:
Kind & Adolescent Praktijk Aims and scope

Samenvatting

“Ik wilde geen hulp. Ik was veertien en wie wil er dan hulp? Maar ik begreep ook wel dat het zo niet kon doorgaan. Toen ik voor gesprekken naar de polikliniek moest, vond ik het al lang best dat ik een uur weg mocht van school. Ik was heel somber, deed mezelf pijn en wist niet wat ik moest doen om me beter te voelen.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Literatuur

  • Metselaar, S. (2013). Werken aan vraagsturing: Grip op ontwikkelingen in eHealth. Utrecht: LPGGz.

    Google Scholar 

  • Richters, J., & Gerrits, R.S. (2013). Een pilot-studie naar de potentiële effecten van online behandeling voor verschillende angststoornissen en depressie. Gedragstherapie, 46, 161–178.

    Google Scholar 

  • Riper, H., Smit, F., Zanden, R. van der, Conijn, B., Kramer, J., & Mutsaers, K. (2007). E-mental health. High tech, high touch, high trust. Utrecht: Trimbos-instituut.

    Google Scholar 

  • Riper, H., Ballegooijen, W. van, Kooistra, L., Wit, J. de, & Donker, T. (2013). Preventie & eMental-health. Onderzoek dat leidt, technologie die verleidt, preventie die bereikt en beklijft. Kennissynthese 2013 in opdracht van ZonMw. Amsterdam: Vrije Universiteit Amsterdam.

  • Ruwaard, J., Linse, H., & Hagenbeuk, H. (2013). E-health in de Jeugd-ggz. Baat het of schaadt het? Amsterdam: Landelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

    Google Scholar 

Download references

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

over de auteur

Dr. J. Ruwaard is verbonden aan de afdeling Klinische Psychologie van de Faculteit der Psychologie en Pedagogiek van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij promoveerde in 2013 op de effecten van ‘Interapy’. Voor het Landelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie schreef hij het e-book E-health in de Jeugd-ggz. Baat het of schaadt het?

In de rubriek Frictie schrijft de auteur over een onderwerp dat discussie oproept, over een misverstand of een dilemma waar professionals in hun werk mee te maken hebben.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

Ruwaard, J. Wild west in de e-health: eerst invoeren, dan pa s valideren. KIND ADOLESC. PRAKT. 13, 24–26 (2014). https://doi.org/10.1007/s12454-014-0006-z

Download citation

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/s12454-014-0006-z

Navigation