Skip to main content
Log in

Werken met en vanuit het hart

  • Zin in Jeugdzorg
  • Published:
Jeugdbeleid

Samenvatting

Waar pakweg zo’n tien jaar geleden het Samenwerkingsverband Levensbeschouwing Jeugdhulpverlening opgeheven werd wegens gebrek aan voldoende belangstelling, ontstond een paar jaar geleden een andere club: de Stichting Zin in Jeugdzorg. Ook hier staat zingeving van en met het werk in de jeugdzorg centraal, al is de huidige omschrijving van zingeving mogelijk iets ruimer dan tien jaar geleden het geval was. Blijkbaar is er een behoefte bij medewerkers en bestuurders om toch regelmatig bij het thema zingeving stil te staan.

De Stichting Zin in Jeugdzorg heft zichzelf op om de mogelijkheid te creëren op andere, onconventionele manieren door te gaan. Dat verdient bewondering. Opvoeden en zingeving horen bij elkaar, en zeker als kinderen in opvoedingsproblemenverkeren, kan de ouder of de professional moeilijk kompasloos willen sturen.

Jacqueline Santbergen en Gert Jan Slump geven een aftrap door dit introducerende artikel. Dit tijdschrift zal in de loop van dit jaar nog uitgebreider op het thema zingeving terugkomen.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Referenties

  • Blenkers enG (2008). Themacompetentie communicatie over zingeving. Addendum voor het Uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker. Zwolle: Windesheim.

  • Slump GJ, Mudde S, Santbergen J (red.) (2012). Bewegen in Bevlogenheid. Inspiratieboek Zin in Jeugdzorg. Z.p.: Stichting Zin in Jeugdzorg.

Download references

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Corresponding author

Correspondence to Jacqueline Santbergen.

Additional information

Jacqueline Santbergen is bestuurslid van Stichting Zin in Jeugdzorg en Gert Jan Slump zelfstandig adviseur en coördinator van Zin in Jeugdzorg. Reactie? E-mail naar sjaksantbergen@ gmail.com of gertjanslump@xs4all.nl.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Check for updates. Verify currency and authenticity via CrossMark

Cite this article

Santbergen, J., Jan Slump, G. Werken met en vanuit het hart. JEUGDBELEID 8, 9–12 (2014). https://doi.org/10.1007/s12451-014-0003-0

Download citation

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/s12451-014-0003-0

Navigation