Skip to main content
Log in

Antibiotica: ‘Kuur volledig afmaken’

  • Huisartsenzorg in cijfers
  • Published:
Huisarts en wetenschap Aims and scope

Samenvatting

Patiënten in Nederland krijgen bij een antibioticumkuur standaard het advies de kuur af te maken. Dit advies staat ook op Thuisarts.nl en op Apotheek.nl, de websites van respectievelijk het NHG en de KNMP. Het is bekend dat patiënten adviezen niet altijd opvolgen. Geldt dat ook voor het advies een antibioticumkuur af te maken? We legden deze vraag in juni 2014 voor aan leden van het Consumentenpanel Gezondheidszorg. Deze leden zijn geworven uit zestien huisartsenpraktijken.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Figuur

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

Consumentenpanel Gezondheidszorg is een project van het NIVEL en bestaat momenteel uit bijna 12.000 personen van 18 jaar en ouder. In juni 2014 ontving een steekproef van 4946 panelleden een vragenlijst over onder andere het gebruik van antibiotica. De respons was 58% (n = 2846). De panelleden waren geworven uit 16 huisartsenpraktijken die deelnemen aan NIVEL Zorgregistraties. Voor meer informatie kunt u terecht op www.nivel.nl/consumentenpanel, http://www.nivel.nl/NZR/zorgregistraties-eerstelijn of mailen naar consumentenpanel@nivel.nl.

About this article

Check for updates. Verify currency and authenticity via CrossMark

Cite this article

van Dijk, L., Brabers, A., de Jong, J. et al. Antibiotica: ‘Kuur volledig afmaken’. Huisarts Wet 59, 258 (2016). https://doi.org/10.1007/s12445-016-0156-3

Download citation

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/s12445-016-0156-3

Navigation