Skip to main content
Log in

Cannabis: een persoonlijk drama

  • Verslaving verwoord
  • Published:
Verslaving

Samenvatting

Stoppen met blowen bestaat uit twee delen, maar de auteur behandelt een drietal onderwerpen: zijn ervaringen met blowen, de bagatellisering van de risico’s van het gebruik van cannabis en een behandelmethode om van verslaving aan blowen af te komen. De inleiding en het eerste hoofdstuk behandelen zijn ervaringen met cannabisgebruik, en deze zijn aardig om te lezen. Hij beschrijft hoe hij verslaafd raakte en hoe hij dat voor de buitenwereld en zichzelf probeerde te verbergen.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Literatuur

  • Niesink, R.J.M. (2000). THC-concentraties in wiet, nederwiet en hasj in Nederlandse coffeeshops. Utrecht: Trimbos-instituut.

  • Smit, F., Bolier, L., & Cuijpers, P. (2004a). Cannabis use and the risk of later schizophrenia: A review. Addiction, 99, 425-430.

  • Smit, F., Bolier, L., & Cuijpers, P. (2004b). Cannabisgebruik waarschijnlijk oorzakelijke factor bij het ontstaan van latere schizofrenie. Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, 147, 2178-2183.

    Google Scholar 

  • Vervaeke, H. (2008). Tripmiddelen: cannabis. In R. Kerssemakers, R. van Meerten, E. Noorlander & H. Vervaeke (red.), Drugs en alcohol. Gebruik, misbruik en verslaving (pp. 361-363). Houten: Bohn Stafleu van Loghum.

Download references

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Corresponding author

Correspondence to Raymond Niesink.

Additional information

Dr. R.J.M. Niesink is farmacoloog/toxicoloog en universitair hoofddocent bij de Faculteit Natuurwetenschappen van de Open Universiteit Nederland, senior wetenschappelijk medewerker bij het Trimbos-instituut te Utrecht en hoofd van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

Niesink, R. Cannabis: een persoonlijk drama. Verslaving 6, 79–81 (2010). https://doi.org/10.1007/BF03089682

Download citation

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03089682

Navigation