Skip to main content
Log in

Lokaal gezondheidsbeleid kan effectiever

  • Landelijke ondersteuners
  • Published:
TSG Aims and scope

Samenvatting

Sinds de inwerkingtreding van de Wet Collectieve Preventie Volksgezondheid (nu de Wet Publieke Gezondheid) heeft de inspectie herhaaldelijk aandacht besteed aan de werking van deze wet.1,2 Mede op basis van aanbevelingen van de inspectie is de afgelopen jaren een kwaliteitsslag gemaakt die bijdraagt aan een steeds effectievere publieke gezondheidszorg in ons land. Zo heeft de regering opnieuw de ambitie uitgesproken de sociaal economische gezondheidsverschillen te willen verminderen.3 Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft in 2006 de Preventienota gepubliceerd waarin ze bevordering van gezond gedrag als

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Literatuur

  1. Inspectie voor de gezondheidszorg. Hoe houden we het volk gezond? Den Haag: Inspectie voor de gezondheidszorg, 2005.

  2. Inspectie voor de gezondheidzorg. Vrijwel alle gemeenten hebben een nota lokaal gezondheidsbeleid. Den Haag: Inspectie voor de gezondheidszorg, 2007.

  3. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Naar een weerbare samenleving, beleidsplan aanpak gezondheidsverschillen op basis van sociaaleconomische achtergronden. Den Haag: Ministerie van VWS, 16 december 2008.

  4. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Preventienota “Kiezen voor gezond leven”. Den Haag: Ministerie van VWS, 2006.

  5. Stivoro. Richtlijn tabakspreventie in lokaal gezondheidsbeleid. Den Haag: Stivoro; 2006.

  6. Voedsel en Waren Autoriteit. Handleiding lokaal alcoholbeleid. Een integrale benadering. Den Haag: Voedsel en Waren Autoriteit, 2007.

  7. Voedingscentrum. Handleiding Preventie van overgewicht in de nota lokaal gezondheidsbeleid. Den Haag: Voedingscentrum, 2007.

  8. Trimbos Instituut. Handleiding preventie van depressie in lokaal gezondheidsbeleid. Utrecht: Trimbos Instituut, 2007.

  9. Inspectie voor de Gezondheidszorg. Staat van de Gezondheidszorg (SGZ) Meer effect mogelijk van publieke gezondheidszorg. Utrecht: Inspectie voor de gezondheidszorg, 2010.

Download references

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Corresponding author

Correspondence to Petra Reulings.

Additional information

Inspectie voor de Gezondheidszorg, Den Haag en Amsterdam

Petra Reulings, Inspectie voor de Gezondheidszorg

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

van Wijngaarden, J., Reulings, P. Lokaal gezondheidsbeleid kan effectiever. TVGW 88, 252–253 (2010). https://doi.org/10.1007/BF03089618

Download citation

  • Published:

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03089618

Navigation