Skip to main content
Log in

Aansluiting vmbo-mbo

  • Artikelen
  • Published:
Onderwijs en gezondheidszorg

Samenvatting

Met de invoering van de nieuwe kwalificatiestructuur in het mbo in 2010 dreigt een situatie, waarbij opnieuw een breuk kan ontstaan in de doorlopende leerlijnen, doordat het mbo zich competentiegericht ontwikkelt en het vmbo de eindtermenstructuur handhaaft. Tegelijkertijd ligt hier ook een kans om in de doorlopende leerlijn iets te gaan doen met een aansluiting tussen vmbo en mbo op competentieontwikkeling van leerlingen.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Notes

  1. SHL is de naam van een internationale organisatie die zich bezighoudt met kwalificatiestructuren, trainingen, competentiemodellen. SHL is de afkorting van oprichters Savill and Holdsworth.

  2. Het Metalen Scharnierpunt is een innovatieproject binnen de metaal-electro, waarbij VMBO, MBO en bedrijven direct betrokken zijn. Doel is om gezamenlijk vanaf de werkvloer de doorlopende leerlijn in de beroepskolom vorm te geven. Docenten en praktijkopleiders van bedrijven ontwikkelen daartoe een nieuwe didactiek en nieuwe praktijkopdrachten die leerlingen aanspreken en aansluiten op het competentiegericht leren in het MBO en regionale bedrijfsleven.

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

Haverkamp, M., Wiltjer, H. Aansluiting vmbo-mbo. ONGE 33, 18–23 (2009). https://doi.org/10.1007/BF03088633

Download citation

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03088633

Navigation