Skip to main content
Log in

Afstand en adoptie

  • Adoptie
  • Published:
Maatwerk Aims and scope

Samenvatting

Is adoptie altijd problematisch? Nee, 85 procent van de geadopteerden leeft zonder problemen. Tegelijkertijd hebben afstand en adoptie grote gevolgen voor alle betrokkenen.1 Met die gevolgen komen maatschappelijk werkers, maar ook andere professionals in aanraking. De kunst is om te herkennen of en in welke mate een (hulp)vraag met afstand en/of adoptie te maken heeft.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Noten

  • Dit artikel is niet bedoeld om de gevolgen van afstand en adoptie te bagatelliseren, maar ook niet om breed uit te meten wat er allemaal mis kan gaan. Mijn doel is om de lezer met dit artikel meer zicht te bieden op aspecten die bij afstand en adoptie een rol spelen.

  • Op de website van de Stichting Adoptievoorzieningen, "http://www.adoptie.nl", onder Deskundigheidsbevordering vormen deze vragen het uitgangspunt voor de digitale Snelcursus adoptie voor hulpverleners die in de praktijk relatief weinig adoptiegezinnen tegenkomen.

  • De termen adoptie-alert, adoptiegericht en adoptiespecifek heb ik voor het eerst gebruikt tijdens de bijeenkomsten van de werkgroep Nazorg die in opdracht van het ministerie van Justitie nadacht over de vraag op welke wijze een samenhangend en sluitend stelsel van nazorg bij afstand en adoptie kon worden vormgegeven.

Download references

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

Liliane Waanders is hoofdredacteur van Het Adoptietijdschrift en stafmedewerker Communicatie bij de Stichting Adoptievoorzieningen.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

Waanders, L. Afstand en adoptie. MAAT 10, 4–6 (2009). https://doi.org/10.1007/BF03088085

Download citation

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03088085

Navigation