Skip to main content
Log in

Studenten op het spreekuurboekbespreking geschiedenis studenten zorg

  • Boeken
  • Published:
Huisarts en Wetenschap Aims and scope

Samenvatting

De historie van de universitaire en studentengezondheidszorg in Amsterdam neemt in ons land een bijzondere positie in. De Amsterdamse Stichting Universitaire Gezondheidszorg (UGZ) vervulde bij de oprichting in 1938 een pioniersfunctie. Deze is thans nog een van de weinige universitaire gezondheidszorgdiensten. In de loop der jaren groeide deze van een stichting met beperkte doelstellingen voor een klein aantal studenten tot een professionele organisatie en een volwaardige huisartspraktijk voor 15.000 studenten en niet-studenten. Het grote aantal veranderingen en problemen in belangrijke tijdsperioden rechtvaardigt zeker een historische studie. De auteur, een historicus, heeft deze degelijk uitgevoerd. Het boekje geeft een tijdsbeeld en zal bij de lezer herinneringen oproepen aan de Tweede Wereldoorlog, de jaren zestig en de bezuinigingen in de jaren tachtig en negentig.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Literatuur

  • Overman R. Zestig jaar zorg voor studenten door het Bureau Studentenartsen/Huisartsen Oude Turfmarkt van de Universiteit van Amsterdam 1938-1998. Amsterdam: Overman, 2001. 222 pagina's, € 19,29 incl. verzendkosten. ISBN 90-9014694-6; bestellen via: rogieroverman@hotmail.com.

Download references

Author information

Authors and Affiliations

Authors

About this article

Cite this article

de Melker, R. Studenten op het spreekuurboekbespreking geschiedenis studenten zorg . HUWE 45, 747 (2002). https://doi.org/10.1007/BF03083102

Download citation

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03083102

Navigation