Skip to main content
Log in

Beoordelingscriteria voor websites met gezondheidsinformatieinternet onderzoek patiëntenvoorlichting

  • Onderzoek
  • Published:
Huisarts en Wetenschap Aims and scope

semenvatting

De Roos M, Brouwer HJ, Assendelft WJJ. Beoordelingscriteria voor websites met gezondheidsinformatie. Huisarts Wet 2002;45(6):290-3.

Doelstelling We hebben de belangrijkste kwaliteitscriteria vastgesteld waarop een medische website moet worden beoordeeld.

Methode Met behulp van een systematisch literatuuronderzoek en een zoektocht op websites is een set van kwaliteitscriteria opgesteld die via een Delphi-procedure door Nederlandse huisartsen is beoordeeld.

Resultaten Het literatuur- en interonderzoek leverde 136 relevante documenten op. De uitkomsten van het literatuuronderzoek en de Delphi-procedure komen in hoofdlijnen overeen. Voor de beoordeling van de kwaliteit van een medische website zijn 14 aspecten van belang waarvan er in de Delphi-ronde één afviel. De huisartsen die op een eigen website gezondheidsinformatie verspreiden, vonden de overige 13 aspecten relevant om in een evaluatie-instrument op te nemen.

Conclusie Een eerste stap is gezet in de richting van een evaluatie-instrument voor medische websites.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Literatuur

Download references

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Corresponding author

Correspondence to M de Roos.

Additional information

Afdeling Huisartsgeneeskunde, Divisie Public Health, Academisch Medisch Centrum, Universiteit van Amsterdam: M. de Roos, medisch informatiekundige, H.J. Brouwer, psycholoog en W.J.J. Assendelft, huisarts.

About this article

Cite this article

de Roos, M., Brouwer, H. & Assendelft, W. Beoordelingscriteria voor websites met gezondheidsinformatieinternet onderzoek patiëntenvoorlichting . HUWE 45, 476–480 (2002). https://doi.org/10.1007/BF03082980

Download citation

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03082980

Navigation