Skip to main content
Log in

De ontwikkeling van een regionale Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV) in twee Brabantse regio’s

  • Spectrum
  • Published:
TSG Aims and scope

Samenvatting

In de academische werkplaats Openbare Gezondheidszorg Tilburg zijn regionale VTV’s ontwikkeld voor de gemeenten in de GGD-regio’s Hart voor Brabant en West-Brabant. Hoofddoel van de regionale VTV, net als van de nationale VTV, is het verschaffen van inzicht in de gezondheidstoestand van de bevolking nu en in de toekomst en de mogelijkheden om efficiënt gezondheidswinst te behalen ter onderbouwing van beleid voor de (middel)lange termijn.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Literatuur

  1. Hollander AEM de, Hoeymans N, Melse JM, Oers JAM van, Polder JJ (red). Zorg voor gezondheid. Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2006. RIVM-rapportnr. 270061003. Bilthoven: RIVM, 2006.

  2. Goede J de, Hoogen PCW van den, Oers JAM van. Op weg naar een lokale Volksgezondheid Toekomst Verkenning. Een onderzoek naar de haalbaarheid in twee Brabantse regio’s. Breda: GGD West-Brabant, 2005.

  3. Bon-Martens MJH van, Eck ECM van, Hogendoorn SM, Hoogen PCW van den, Oers JAM van (red). Gezondheid telt! in Hart voor Brabant. Regionale Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2006. ’s-Hertogenbosch: GGD Hart voor Brabant, 2006.

  4. Bon-Martens MJH van, Eck ECM van, Hogendoorn SM, Hoogen PCW van den, Oers JAM van (red). Gezondheid telt! in West-Brabant. Regionale Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2006. Breda: GGD West-Brabant, 2006.

Download references

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Corresponding author

Correspondence to Marja van Bon-Martens.

Additional information

GGD Hart voor Brabant en Tranzo, Universiteit van Tilburg

RIVM, Bilthoven, en Tranzo, Universiteit van Tilburg

Tranzo, Universiteit van Tilburg

Mw. drs. M.J.H. van Bon-Martens, projectleider regionale VTV, GGD Hart voor Brabant, Postbus 3166, 5203 DD ’s-Hertogenbosch

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

van Bon-Martens, M., van Oers, H. & van de Goor, I. De ontwikkeling van een regionale Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV) in twee Brabantse regio’s. TVGW 85, 125–127 (2007). https://doi.org/10.1007/BF03078626

Download citation

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03078626

Navigation