Skip to main content
Log in

Is krachttraining na een CVA zinvol?

Is there evidence that strength training could help improve muscle function and other outcomes without reinforcing abnormal movement patterns or increasing reflex activity in a man who has had a stroke? [Physical Therapy 2003;83(9):844-51]

  • Klinische vraag
  • Published:
Stimulus

Samenvatting

Een 72 jaar oude man werd opgenomen op de afdeling Klinische revalidatie waar ik mijn opleiding tot Master of Physical Therapy aan het voltooien was. De patiënt had tien dagen voor opname linkszijdig een CVA doorgemaakt. MRI bevestigde een infarcering als gevolg van een trombose in het gebied van de arteria cerebri media. De patiënt, een gepensioneerd advocaat, bewoonde met zijn vrouw een appartement, waarvoor hij twee trappen op moest om binnen te komen. Zijn therapiedoelen waren: zelfstandig lopen en hervatting van zijn hobby’s tuinieren en golfen. De medische voorgeschiedenis van de patiënt omvatte een vijftien jaar ervoor geconstateerde hypertensie, waarvoor hij was behandeld met een cardioselectieve bètablokker (metoprolol [Lopressor]). Omdat zijn cardiale status bij opname op de revalidatieafdeling stabiel was, gaf zijn arts hem toestemming aan een oefenprogramma te beginnen.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Figuur 1

Literatuur

Download references

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

Toegevoegd hoogleraar aan de Afdelingen Revalidatiewetenschappen en Geriatrische Geneeskunde.

Hoogleraar Fysiotherapie aan het Centrum voor Gezondheidswetenschappen van de Universiteit van Oklahoma, Oklahoma City, Okla.

Student MPT aan de Afdeling Revalidatiewetenschappen van het Centrum voor Gezondheidswetenschappen van de Universiteit van Oklahoma.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

Riolo, L., Pitman Jones, J. & Fisher, K. Is krachttraining na een CVA zinvol?. STIM 23, 119–127 (2004). https://doi.org/10.1007/BF03076101

Download citation

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03076101

Navigation