Skip to main content
Log in

De (re-)integratie van mensen met een handicap in Vlaanderen

  • Opinie
  • Published:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde Aims and scope

Samenvatting

Dit verhaal gaat zowel over mensen die nooit eerder werkzaam waren als over hen die dat genoegen wel al kenden. Onze samenleving kent allerlei regelingen zodat wie het arbeidsproces verlaat niet van honger hoeft om te komen. Het gaat om de werkloosheidsverzekering, de pensioenregelingen en ook de regelingen inzake arbeidsongeschiktheid.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Notes

  1. Voor België in de periode 1945–1998, zie E. Samoy, ‘Ongeschikt of Ongewenst’ (op www.vlafo.be Rubriek Studie en Onderzoek – Arbeid).

  2. OECD, Transforming Disability into Ability. Policies to Promote Work and Income Security for Disabled People. Paris: OECD, 2003.

  3. De heel sterke stijging in 2004 (+25%) is te wijten aan het opnieuw opnemen in de werkloosheidsstatistieken van oudere werkzoekenden (50+) waaronder veel gedeeltelijke en beperkt geschikten. Gedurende een tiental jaren werden die personen niet meer meegeteld. Meer cijfers over de arbeidsdeelname van mensen met een handicap en een overzicht van het beleid en de toepassing van maatregelen zijn te vinden op www.vlafo.be (rubriek Studie en Onderzoek – Arbeid) in de tekst van E. Samoy ‘Handicap en Arbeid’.

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

Personalia

Erik Samoy is doctor in de Sociale Wetenschappen en werkzaam bij de Studiecel VFSIPH te Brussel.

Erik Samoy, Vlaams Fonds voor de Sociale Integratie van Personen met een Handicap, Sterrenkundelaan 30, 1210 Brussel. Website : www.vlafo.be.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

Samoy, E. De (re-)integratie van mensen met een handicap in Vlaanderen. TVBV 13, 175–178 (2005). https://doi.org/10.1007/BF03074185

Download citation

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03074185

Navigation