Skip to main content
Log in

Workshop GGZ ’s-Hertogenbosch door Laurence Kirmayer. Den Bosch, 16 juni 2005

  • Gehoord
  • Published:
Tijdschrift voor Psychotherapie

Samenvatting

Sinds vijftien jaar heb ik contact met transculturele hulpverleners uit verschillende landen. Wanneer ik met Canadezen in aanraking kom, bekruipt me een gevoel van verwarring: het is allemaal zo genuanceerd wat ze denken. Wanneer je als Europeaan denkt te snappen wat ze bedoelen, dan is er weer een uitzondering op de regel. Ze lijken politiek hypercorrect te zijn. Dit ervoer ik ook weer bij het eerste uur van de workshop die de Canadese cultureel psychiater Laurence Kirmayer gaf in ’s-Hertogenbosch over het onderwerp ‘Contributions of cultural psychiatry to understanding and working with refugees, victims of trauma and forced migration’.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Notes

  1. Voor het gemak geef ik de volgende omschrijvingen van deze categorieën. Immigranten zijn mensen die om economische redenen hun eigen land verlaten en als werkzoekende inwoner toegelaten worden; ze worden onderworpen aan een toelatingsprocedure. Asielzoekers zijn mensen die om politieke redenen hun land verlaten. Ze worden vervolgd of bedreigd door hun eigen staat en/of vluchten voor krijgsgeweld van buitenaf of van binnenuit. Ze doen in het gastland een beroep op een vluchtelingenstatus. Daardoor krijgen ze een verblijfsvergunning en worden hun politieke motieven erkend. De criteria waaraan ze moeten voldoen om als vluchteling te worden erkend, zijn onderwerp van heftige politieke debatten in de aankomstlanden.

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

ton haans, psycholoog/psychotherapeut, is werkzaam in een eigen supervisie- en consultatiepraktijk voor interculturele traumazorg en groepsbehandelingen.

About this article

Cite this article

Haans, T. Workshop GGZ ’s-Hertogenbosch door Laurence Kirmayer. Den Bosch, 16 juni 2005. PSIE 32, 137–140 (2006). https://doi.org/10.1007/BF03062213

Download citation

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03062213

Navigation