Skip to main content
Log in

B. O'Hanlon en M. Weiner-Davis (2003). In search of solutions. A new direction in psychotherapy (herziene druk). New York: W.W. Norton. 208 pp., £ 13,95

  • Gelezen
  • Published:
Tijdschrift voor Psychotherapie

Samenvatting

Oplossingsgerichte therapie is de afgelopen jaren in opmars. O'Hanlon en Weiner-Davis gaven 15 jaar geleden ‘In search of solutions’ voor het eerst uit. Ze stellen vast dat de inhoud van het boek destijds werd gezien als radicaal materiaal, maar dat het nu onderdeel is geworden van de gevestigde therapievormen. Ook daarom kozen ze ervoor de tekst te herzien en opnieuw uit te brengen, in paperback ditmaal. De herziene versie is een leesbaar, praktisch, weinig pretentieus boek waarin de oplossingsgerichte theorie op prettige wijze is gelardeerd met voorbeelden uit de praktijk. Het boek ademt de bezieling en het enthousiasme uit die de auteurs in hun werkveld ervaren. Hoewel die bezieling vaak op ‘Amerikaanse’ wijze wordt weergegeven, werkt zij aanstekelijk.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Literatuur

  • Cabié, M.C., & Isebaert, L. (1997). Pour une thérapie brève: le libre choix du patient comme éthique en psychothérapie. Ramonville Saint-Agne: érès.

    Google Scholar 

  • Cladder, J.M. (2002). Oplossingsgerichte korte psychotherapie. Lisse: Swets & Zeitlinger.

    Google Scholar 

  • Rijnders, P.B.M., Jong, A.A. de, & Pieters-Korteweg, E.S.P. (1999). Kortdurend behandelen in de GGZ. Een inleiding. Houten: Bohn Stafleu Van Loghum.

    Google Scholar 

  • Rijnders, P.B.M., Jong, A.A. de, Isebaert, L., Tilburg, C.A. van, & Ameele, H. van den (2002). Kortdurend behandelen in de GGZ. De praktijk. Houten/Diegem: Bohn Stafleu Van Loghum.

    Google Scholar 

  • Rijnders, P.B.M. (2004). Overzicht, uitzicht, inzicht; een protocol voor kortdurende psychotherapie. Houten: Bohn Stafleu Van Loghum.

    Google Scholar 

  • Stoffer, R. (2001). Het vijfgesprekkenmodel. Een handleiding. Delft: Eburon.

    Google Scholar 

Download references

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

carola van tilburg, gz-psycholoog en psychotherapeut, is werkzaam in het Regionaal diagnostisch centrum (voordeurteam) en de afdeling Protocollaire behandelingen van GGZ Westelijk Noord-Brabant te Roosendaal.

About this article

Cite this article

van Tilburg, C. B. O'Hanlon en M. Weiner-Davis (2003). In search of solutions. A new direction in psychotherapy (herziene druk). New York: W.W. Norton. 208 pp., £ 13,95. PSIE 31, 99–101 (2005). https://doi.org/10.1007/BF03062135

Download citation

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03062135

Navigation