Skip to main content
Log in

Verslag studiedag Vereniging voor Rogeriaanse Therapie op 15 november 1991: ‘De Pathogenese van de afwijzing’

  • Gehoord
  • Published:
Tijdschrift voor Psychotherapie

Abstract

Dit wetenschappelijke congres week in verschillende opzichten af van de congressen die in de afgelopen jaren werden georganiseerd. Het is al enige tijd een goed gebruik één of meer sprekers van niet–Rogeriaanse huize uit te nodigen en dat heeft de gedachtenwisseling vaak verrijkt. Het is echter de eerste maal dat er nauwelijks Rogeriaanse therapeuten aan te pas kwamen. In het overladen programma, zeven voordrachten van 35 minuten, zonder tijd voor discussie en zelfs nauwelijks gelegenheid voor een enkele vraag, waren liefst vijf psychotherapeuten aan het woord die van de client–centered therapie weinig weet hadden en ook niet schroomden dat te laten merken. Vier van hen waren zwaargewichten van psychoanalytische komaf; een van hen, eveneens een vlijtig publicerend hoogleraar, is bekend om zijn eclectische visie.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Additional information

Hans Swildens is vrijgevestigd psychiater–psychotherapeut; hij is supervisor en leertherapeut van de Vereniging voor Rogeriaanse Therapie.

About this article

Cite this article

Swildens, H. Verslag studiedag Vereniging voor Rogeriaanse Therapie op 15 november 1991: ‘De Pathogenese van de afwijzing’. PSIE 18, 133–136 (1992). https://doi.org/10.1007/BF03061739

Download citation

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03061739

Navigation