Skip to main content
Log in

‘Analyseer met een glimlach wat er mis ging en leer ervan’

Marisa Donner-Quanjer en Chrisje van Gogh. Met burnout aan het werk: gids voor succesvol herstel. Den Haag: Pasmans Offsetdrukkerij BV, 2006, 67 blz. Prijs € 9,40 (incl. verzendkosten); te bestellen via metburnoutaanhetwerk@gmail.com.

  • Recensie
  • Published:
Dth

Samenvatting

Burnout is een populair onderwerp binnen de zelfhulpliteratuur. Het is een veelvoorkomend probleem, waar mensen vaak niet op eigen kracht een oplossing voor weten te vinden. In Met burnout aan het werk wordt burnout gedefinieerd als geestelijke en lichamelijke uitputting, veroorzaakt door een verstoorde energiehuishouding vanwege chronische overbelasting of roofbouw in de werksituatie. De behandeling die in het boek wordt voorgesteld is gericht op het herstellen van de energiebalans en het terugkrijgen van de regie over het leven.

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Referenties

  • Lange, A. & Scheijde, R. (2007). Persoonlijkheidsstoornissen en het internet. In: R. Verheul & J.H. Kamphuis (Eds.). De toekomst van persoonlijkheidsstoornissen (pp. 101-113). Houten: Bohn Stafleu van Loghum.

    Google Scholar 

  • Lange, A. (2006). Gedragsverandering in gezinnen: cognitieve gedrags- en systeemtherapie. Groningen: Wolters-Noordhoff.

    Google Scholar 

Download references

Author information

Authors and Affiliations

Authors

Corresponding author

Correspondence to Hanneke Buis.

Additional information

h.l. buis msc is post-doctoraal stagiaire, ambulatorium programmagroep Klinische Psychologie, Universiteit van Amsterdam.

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

Buis, H. ‘Analyseer met een glimlach wat er mis ging en leer ervan’. DITH 27, 114–115 (2007). https://doi.org/10.1007/BF03056859

Download citation

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF03056859

Navigation