Skip to main content
Log in

Suikerconferentie. — De gevolgen der suikerpremies. — Jachtwet. —Werkstakingen. — Graanrechten in Duitschland. — Duitsche ongevallenstatistiek

  • Published:
De Economist Aims and scope Submit manuscript

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

Literatur

  1. Toch heeft Rumenië uit deze verlaging, en uit het verbod van uitvoer, waardoor het, nevens spanje, Italië en Zweden zou getroffen worden, aanleiding genomen om zich ter elfder ure aan medewerking tot de conventie te onttrekken.

  2. De productiecijfers gelijk zij, krachtens opgaven van het Ministerie van Financiën in de Jaarcijfers worden medegedeeld, tot suiker van 100 pCt. herleidend op den grondslag van 88 pCt. titrage. De opgave voor 1901–2, ontleend aan de Staatscourant van 14 Maart jl., is te laag daar de hoeveelheid naproduct, die nog vervaardigd worden moet, nog niet bekend is. Groot kan deze fout echter niet wezen.

  3. Aan de stemming is alleen deelgenomen door de stakers; niet ook door de uitgeslotenen. Dit kon ook moeilijk anders, al vormen dan ook de stakers slechts een kleine minderheid van de bij het geschil betrokken werklieden. Het spreekt echter wel van zelf dat, waar de stemming plaats had verscheidene dagen nadat het bemiddelingsvoorstel bekend was gemaakt, de uitgeslotenen op de stemming invloed zullen hebben uitgeoefend. En waar de meerderheid waarmede het voorstel werd verworpen (111 tegen 1) zoo overweldigend was, mag men aannemen dat ook onder de uitgeslotenen, althans een sterke groep, vóór volhouden was.

  4. Ook voor verschillende andere rechten van agrarisch karakter heeft de tariefcommissie de bedragen door de regeering voorgesteld verhoogd.

Download references

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

Suikerconferentie. — De gevolgen der suikerpremies. — Jachtwet. —Werkstakingen. — Graanrechten in Duitschland. — Duitsche ongevallenstatistiek. De Economist 51, 234–252 (1902). https://doi.org/10.1007/BF02286689

Download citation

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF02286689

Navigation