Skip to main content
Log in

Minister Pierson's Belastingvoorstellen. — Centrale Commissie voor de Statistiek. — De Financien der Friessche Gemeenten. — Rusland's Geldnood. — Verkiezingen in Engeland. — Het Budget der Ver Staten van N.-Amerika. — De Muntkwestie in de Ver. Staten van N.-Amerika. —Immigratie in de Argentijnsche Republiek. — De Financiën der Argentijnsche Provincien. — Katoencrisis in Lancashire

  • Economische kroniek
  • Published:
De Economist Aims and scope Submit manuscript

This is a preview of subscription content, log in via an institution to check access.

Access this article

Price excludes VAT (USA)
Tax calculation will be finalised during checkout.

Instant access to the full article PDF.

References

  1. Behalve alle liberale leden (met nitzondering van mr. Kerdijk, wegens ziekte afwezig) stemden vóór: 12 katholieke afgevaardigden, 6 antirevolutionairen en het radicale lid de heer Tijdens. De heeren Walter, Bevers. Seret, T. en Æ. Mackay stemden echter op 22 Juli tegen de wet, terwijl de Heer Huber die op 21 Juli voor art. 50 gestemd bad in de vergadering van den 22n afwezig was.

  2. Te Ameland bedroeg het percentage 1–7.

  3. Met inbegrip der premie voor inkoop van schuld boven pari besteed.

  4. De bovenvermelde 13 millioen van 't Nation. Bank redempt. Fund niet inbegrepen.

  5. Het is moeielijk om het juistebbedrag der netto schuld op te maken nit de officieele opgaven; bovenstaand bedrag is overgenomen van de Commercial and financial Chronicle van 9 Juli '92, waaraan ook het grootste deel van het bovenstaande ontleend is.

  6. Deze artikelen hebben een vrij krasse bestrijding gevonden in de Chronicle van 6 Augustus, waarin wel is waar eenige overdrijvingen van the Statist te recht aan den kaak gesteld worden, maar waarin de voornaamste argumenten van het blad niet worden ontzenuwd.

Download references

Rights and permissions

Reprints and permissions

About this article

Cite this article

Minister Pierson's Belastingvoorstellen. — Centrale Commissie voor de Statistiek. — De Financien der Friessche Gemeenten. — Rusland's Geldnood. — Verkiezingen in Engeland. — Het Budget der Ver Staten van N.-Amerika. — De Muntkwestie in de Ver. Staten van N.-Amerika. —Immigratie in de Argentijnsche Republiek. — De Financiën der Argentijnsche Provincien. — Katoencrisis in Lancashire. De Economist 41, 661–672 (1892). https://doi.org/10.1007/BF02209852

Download citation

  • Issue Date:

  • DOI: https://doi.org/10.1007/BF02209852

Navigation