Advertisement

Kinderopvang

, Volume 28, Issue 6, pp 38–38 | Cite as

Gespot

  • Bohn Stafleu van Loghum
Article
  • 69 Downloads

Samenvatting

Het Biebi planbord geeft houvast bij de invulling van de dag en werkt tijdbesparend. Het helpt om planmatig met vaste schema’s te werken volgens de vier pedagogische doelen uit het pedagogisch beleidsplan.

Biebi planbord

Het Biebi planbord geeft houvast bij de invulling van de dag en werkt tijdbesparend. Het helpt om planmatig met vaste schema’s te werken volgens de vier pedagogische doelen uit het pedagogisch beleidsplan. Het is speciaal ontwikkeld voor gastouders, maar is ook goed te gebruiken in de dagopvang. Bij het planbord worden honderd passende dagritmekaartjes (magneetstickers) geleverd. Prijs: € 195,-. Meer informatie en bestellen: www.biebi.nl.

Wasbare zwemluiers

De wasbare zwemluiers van PandaBaby zien er niet alleen vrolijk uit, maar zitten ook fijn. De buitenkant van de luiers is waterdicht, maar wel luchtdoorlatend. Aan de binnenkant zit een zachte voering van fleece. Door de drukker-sluiting blijven ze goed zitten. Wasbare zwemluiers zijn een goed alternatief voor wegwerpzwemluiers. Ze zijn voordeliger (omdat je ze steeds opnieuw kunt gebruiken) én beter voor het milieu. Kijk voor meer informatie op www.pandababy.nl. Prijs: € 10,95.

Voor alles een liedje

Zingend de dag door met peuters en kleuters, dat is het doel van Saskia Beverloo en Tineke Vlaming. Zij schrijven liedjes voor peuters en kleuters, die ze op cd hebben gezet en gebundeld in dit boekje. Tineke maakte de illustraties. Het boek bevat een cd, muzieknotaties en spelbeschrijvingen. Verkrijgbaar via www.swpbook.com. Prijs: € 24,90.

Praatplaatjes

Deze praatplaatjes dagen uit om met kinderen een gesprek aan te gaan over concrete voorwerpen en over mensen uit de wereld om hen heen. Kinderen leren zo onder woorden te brengen wat ze denken, hun eigen ideeën te uiten en hun mening te formuleren. Daarmee wordt hun woordenschat groter en verbetert hun mondelinge taalvaardigheid. De kaarten zijn 10x13 cm groot, zodat ze ook goed te bekijken zijn in een groep kinderen. Prijs: €16,95. Meer informatie: www.shop.intratech.com.

85 Fotochallenges

In het boek 85 fotochallenges leren kinderen (8+) hoe zij superhelden op de foto zetten, spetterende selfies maken, sporters fotograferen en nog veel meer. Hierdoor leren kinderen spelenderwijs beter kijken en fotograferen. Een speciale camera is niet nodig; met de tablet of telefoon kunnen kinderen al leuke foto’s maken. Prijs: € 19,99. Verkrijgbaar bij alle online boekhandels.

Speelplein zoekspellen

Speurneusje en Missie Speurneus zijn zoekspellen voor op het speelplein, om kinderen in beweging te krijgen. Speurneusje (voor kleuters) bestaat uit zoekkaarten, die de kinderen aanmoedigen om spelenderwijs te gaan speuren naar letters, symbolen, vormen, getallen of voorwerpen. Met Missie Speurneus voeren kinderen een missie uit (7 t/m 11 jaar). Elke kaart of uitgevoerde opdracht levert punten op. Wie haalt de meeste punten? Prijs: € 9,95. Verkrijgbaar via www.shop.intratech.com.

Copyright information

© Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media B.V. 2018

Authors and Affiliations

  • Bohn Stafleu van Loghum
    • 1
  1. 1.

Personalised recommendations